Cannabis en CBD THC

Published : 2013-11-05 15:01:47
Categories : Wiet en cannabis Blog in het algemeen Rss feed

Door nu de meesten van ons al weten over de vele stammen die beschikbaar zijn op de markt, gelegaliseerd of niet, cannabis verplaatst zich als een stoom truck en kan niet worden gestopt vanwege de vele lieve effecten en eigenschappen die zij bezitten.

Omdat het een cannabis liefhebber mezelf ik moet toegeven dat ik nooit echt nam kennis van de actieve bestanddelen van cannabis, ik heb net genoten van de geur, smaak en het effect van roken knoppen en niet schelen wat er precies voelde ik me de manier waarop ik voelde tijdens het roken.

Natuurlijk was ik al op de hoogte van de aanwezigheid van THC en voor een lange tijd onwetend ik geloofde dat was de enige stof zorgen voor de effecten, terwijl het roken en toking.
Pas toen ik begon te lezen over de aanwezigheid van CBD en hoe het invloed op de effecten van THC besefte ik dat elke stam heeft zijn eigen zekere mate van CBD en THC.

Deze kennis maakte het gemakkelijk en leuk om mijn eigen persoonlijke favoriet stammen te selecteren en ik begon te proberen andere stammen.
Ik heb ook geleerd dat cannabis wordt gebruikt voor medicinale doeleinden omdat CBD bijvoorbeeld zou helpen bij het bestrijden van een heleboel aandoeningen zoals pijn, angst en slapeloosheid en THC helpt tegen stress, depressies en vermoeidheid.

Sativa's zijn meestal THC dominant van nature wat geeft u de echte "high", net zo goed als Indica bezit van een hoger bedrag van de CBD, dit is wat invloed heeft op de effecten zoals de beroemde "couch-lock".

De kleur van de trichomen, met verschillende cannabinoïden, zoals THC en CBD, is ook belangrijk om te bepalen wanneer je nodig hebt om te oogsten en wanneer wat stof is op zijn best, want als de trichomen zijn melkwitte THC is dominant, maar wanneer ze begint steeds gekleurde oranje betekent CBD is het afbreken van THC.
Beroemde Indica stammen zijn Big Bud en California Orange Bud terwijl Jacky Herer en Amnesia zijn echte Sativa.

Share this content